Botox

Ta bort rynkor och föryngra ditt utseende med Botox

Om Botox

Botox har en temporär muskelavslappnande effekt och är en av de mest populära injektionsbehandlingarna världen över. Botox kan användas för att motverka rynkor men också för estetiska justeringar så som assymetrier i ansiktet. Exempelvis kan man genom injektioner i pannan lyfta ögonbrynen eller smalna av ansiktet med hjälp av Botox i käkmusklerna.

Botox används dessutom inom flera medicinska områden för att motverka bland annat spänningshuvudvärk, tandgnissling samt muskelspasmer.

För att skapa alla olika ansiktsuttryck finns det 43 muskler i ansiktet. När musklerna drar ihop sig skapas det veck i huden. Vissa syns endast när musklerna aktiveras, medan andra veck även syns vid avslappnat tillstånd. Med åren blir vecken djupare och mer framträdande. Genom att behandla specifika områden med Botox kan man bli av med dessa statiska rynkor.

Vid botoxbehandlingar på vår klinik använder vi oss av Botox från Allergan. Detta är originalprodukten av Botox som använts sedan Botox kom till marknaden. Allergans Botulinum Toxin Type A har fullständig produktbeskrivning på FASS, är FDA-godkänd samt godkänd för samtliga behandlingsområden.

Full effekt av en Botoxbehandling uppnås efter ca 14 dagar. Hållbarheten är individuell och varierar beroende på behandlingsområde och livsvanor.

Prislista

Behandling Pris
Lip flip 1 990 kr
Ögonbrynslyft 2 190 kr
Kråksparkar 2 190 kr
Glabella (Argrynka) 2 190 kr
Panna + Glabella 3 790 kr
Masseter (Käkmuskler) 3 990 kr

Behandlingstid

ca 30-45 minuter

Hållbarhet

Upp till 6 månader
Noviakliniken Novia Kliniken

Novia Kliniken är en skönhetsklinik som utför trygga och säkra behandlingar.

© 2020 Novia Life AB (559237-8987)

Sysslomansgatan 8, Uppsala